Bademli İç Pilav


Malzemeler


• ½ çay bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı tavuk suyu
• 1 su bardağı pirinç
• 1 büyük soğan
• ½ çay bardağı kuş üzümü
• ½ su bardağı badem
• 2 yemek kaşığı yenibahar
• 1/8 çay kaşığı tarçın
• Tuz, karabiber



Yapılışı

1- Bademleri bir tavada hafifçe kavurun.İkiye bölüp, soğumaya bırakın.
2- Soğanı yemeklik şekilde doğrayın.
3- Önceden ısıtılmış yağa soğanları, kuş üzümünü ekleyip soğanlar hafif yumuşayana kadar kavurun .Pirinçleri ekleyin ardından tuz, karabiber, yenibahar ve tarçınıda ilave edip kavurmaya devam edin bir süre daha.
4- Bir bardak sıcak tavuk suyu ve 1 bardakta kaynar su ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirin.
5- Piştikten sonra bademleri ekleyip hafif çene karıştırın ve dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder