
Malzemeler
- 2 yumurta akı
- 110 gr. şeker
- 185 gr. hindistan cevizi
- 1/2 tatlı kaşığı vanilya
- Bir fiske tuz

Yapılışı
- Yumurta aklarını ve tuzu büyük bir cam kaseye koyun ve yüksek devirde yumurta akları bembeyaz olana kadar çırpılın.
- Toz şeker ve vanilyayı bir kapta karıştırıp 3 seferde ekleyerek bir süre daha çırpmaya devam edin.
- Hindistan cevizini de ekleyin ve plastik spatula ile karıştırın. her biri 20 gr. olacak şekilde elinizde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
- Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Pişen kurabiyelerinizi 30 dk. soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
Bu pişerken mutfağa yayılan mis gibi hindistancevizi kokusunu hayal ediyorum...harika. görüntüsü de ve eminim tadı da... Ellerine sağlık.Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
YanıtlaSilBu nasıl güzel bir görüntü. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTarifi denedim ölçüyü mü tutturamadım bilemiyorum kurabiyeler kuru kuru oldu, coco gibi ymuşacık olacak diye hayal etmiştim.Şef'im orijinal tadı nasıl acaba?
YanıtlaSilDışı kıtır içi yumuşak olmalıydı. Yumurta akına diğer malzemeleri ekledikten sonra çok karıştırdıysanız yumurta akı sönmüş ve o yüzden kuru olmuş olabilir.
SilFatmanur
YanıtlaSilBen de önce yumurta akını çırptım ama kıvamını tutturamadım demek ki.Teşekkür ederim, tekrar deneyeceğim :)
hmm bayilirim bu kurabiyeye. en kisa zamanda denemek isterim,bende yeni bir blog actim hindistancevizi :) beklerim :)
YanıtlaSilhttp://hindistancevizii.blogspot.co.at/
sevgiler senem
Tarif çok hoş görünüyor. Denemeliyim.
YanıtlaSilTarifler birbirinden güzel. ben de beklerim,.
ben şimdi denedim resimdeki gibi şişmedi akide gibi oldu niye :(((
YanıtlaSilUn konmuyomu
YanıtlaSilhayır un konulmuyor.
YanıtlaSil