Çikolatalı Kurabiye

Bu kurabiyeyi yapma fikri  pudingin sunumunu zenginleştirmekti. Çikolata  sevenler için sütün yanına eşlik edecek güzel bir kurabiye oldu. Bu kurabiyeleri büyükçene parçalara bölüp bir sıra kurabiye bir sıra puding şeklinde de servis edilebilir.

               
Malzemeler
  • 280 gr. bitter çikolata
  • 220 gr. un
  • 2 yumurta
  • 35 gr. kakao
  • 1 çay kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 226 gr. tuzsuz tereyağı
  • 110 gr. kahverengi şeker
  • 100 gr. şeker
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 100 gr. badem ,ceviz veya fındık
  • 125 gr. parça çikolata
Yapılışı
  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  2. Çikolatayı benmari usulü eritin.
  3. Bir kapta yağı krema kıvamına gelince kadar mikserle karıştırın.Şekerleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından teker teker yumurtaları ilave edin. Son olarakta erimiş çikolatayı ekleyin.
  4. Ayrı bir yerde un, tuz, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyin.Yavaş yavaş yağlı karışıma ekleyin. Kuru yemişi ve parça çikolatayı da ekleyip şekil verin.
  5. 14 - 17 dk. pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder