Ayva Tatlısı



Malzemeler

  • 1 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı dolusu nar
  • 35 gr. şeker
  • 150 ml. su
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1/4 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı fıstık
  • 1 yemek kaşığı krem şanti veya kaymak
  • 3 adet orta boy ayva
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru yaban mersini


Yapılışı
  1. Ayvaların kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesin.
  2. Çekirdeklerini bir kenara ayırın.
  3. Suyu, ayva çekirdeklerini ve kuru yaban mersinini bir tencereye koyup kaynamaya bırakın.
  4. Ayvaları ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin ve şekeri ilave edip, hafif yoğun bir kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  5. Tamamen yumuşayan ayvaları soğumaya bırakın. Kaymak ve ya şanti ile birlikte servis edin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Çok hoş olmuş canım ellerine sağlık,yaban mersini güzel fikir..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, bu yaz her şeye yaban mersini koydum sanırım kışında böyle devam edecek hem renk hem de tat olarak tatlılara çok yakıştırıyorum.

    YanıtlaSil