Sebzeli Lazanya


 
6 kişilik
Malzemeler

İç malzemesi için ;
  • 250 gr. kuşbaşı hindi göğüs
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 200 gr. bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
Beşamel sos için ;
  • 30 gr. tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 bardak süt
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı
  1. Bir tencereye 2 yemek kaşığı yağı koyun ve ısıtın.
  2. Havucu ve soğanı küp küp kesin, tencereye koyun ve renkleri hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Tencereye hindileri de ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ve yarım çay bardağı suyu koyup tencerenin ağzını kapayıp. 5-10 dk. daha pişirip altını kapatın.
  4. Beşamel sos için bir tencereye tereyağını koyup eritin. Unu ilave edip kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edin. Tuzu da ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin.
  5. Tepsinin altına önce beşamel sos koyup yayın. Bir sıra lazanya bir sıra malzeme bir  sırada beşamel sos şeklinde dizin en üste bol beşamel sos koyup, Önceden ısıtılmış (160 derece) üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder