Nar Soslu Elma Tatlısı


Malzemeler
  • 1 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı dolusu nar
  • 35 gr. şeker
  • 150 ml. su
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1/4 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı fıstık
  • 1 yemek kaşığı krem şanti veya kaymak



Yapılışı
  1. Su, şeker ve narı bir sos tenceresine koyup kaynatın. 
  2. Ardından kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyip  ikiye böldüğünüz elmayı ve tarçını ilave edip kısık ateşte elma yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunuda ekleyip 1-2 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın. 
  3. Pişen elmaları sos tenceresinden alıp, narlı şurubu süzün. Şurubu tekrar sos tenceresine koyun ve  nişastayı da ekleyip 1-2 dk. kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin .
  4. Bir yandan da fıstıkları bir tavada rengi hafif esmerleşene kadar kavurup bir kenara ayırın.
  5. Servis edeceğiniz tabağa önce nar sosu sonra elmaları ve arzuya göre krem şanti ve ya kaymağı koyun. En sonda fıstıkla süsleyerek servis edin. 
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. çok başarılı duruyor julyen bence.. fotoğrafların albesini harika...yer fıstığı ve dondurmanın uyumu zaten tartışılmazdır!

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım. Başka tariflerden esinlenerek ortaya bu çıktı güzelde oldu :)

    YanıtlaSil