Pavlova Pastası ( Pavlova Cake )


" Pavlova, halk arasında " Pav " olarak da bilinen çok hafif bir tatlıdır. Dışı çıtır içi yumuşacık olan bu tatlı krema ve taze meyve ile servis edilmektedir.

Pavlova, 1920'lerde Anna Pavlova' nın Yeni Zelanda ve Avusturalya' ya yaptığı bir gezide onuruna yapılmış ve  ismini ünlü Rus balerinden almıştır. Ama tarifin ilk kim tarafından yapıldığı bilinmemekte. 

Her iki ülkeninde ulusal mutfağının popüler tatlısı olarak yerini almış ve noel gibi kutlama yemeklerinde sık sık yapılmaktadır. "

2 yorum:

  1. Hani tarif? :) Ben de uzun zamandır pavlova yapmak istiyordum. Benden önce davranmışsın, tebrik ederim. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Evet tarif lütfen. Çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil