Krem Şokola


4 Kişilik
Malzemeler
  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı
Yapılışı
  1. Sütü bir tencereye koyun. Ardından kakao, nişasta ve pirinç ununu da ekleyip bir çırpıcı yardımıyla  iyice çırpın. 
  2. Tencereyi ocağa koyun ve kısık ateşte devamlı karıştırarak üzerinden kabarcıklar çıkıp koyulaşana kadar pişirin. 
  3. Tencereyi ocaktan alın ve damla çikolatayı ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  4. Krem şokolanın üstünün kabuk bağlamaması için bir mikser ile soğuyana kadar çırpın.
  5. Soğuyan krem şokolayı kaseler koyup, üzerini antep fıstığı ve tarçın çubuğu ile süsleyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder