4 Kişilik
Malzemeler
- 1 lt. süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı pirinç unu
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı
Yapılışı
- Sütü bir tencereye koyun. Ardından kakao, nişasta ve pirinç ununu da ekleyip bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
- Tencereyi ocağa koyun ve kısık ateşte devamlı karıştırarak üzerinden kabarcıklar çıkıp koyulaşana kadar pişirin.
- Tencereyi ocaktan alın ve damla çikolatayı ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
- Krem şokolanın üstünün kabuk bağlamaması için bir mikser ile soğuyana kadar çırpın.
- Soğuyan krem şokolayı kaseler koyup, üzerini antep fıstığı ve tarçın çubuğu ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder