Malzemeler
Keki için ;
- 1 su bardağı un
- 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/4 tatlı kaşığı karbonat
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
- 110 gr. tereyağı
- 3/4 su bardağı esmer şeker
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
İç harcı için ;
- 250 gr. Pınar Labne
- 110 gr. pudra şekeri
- 2 çay kaşığı vanilya
- 2 tatlı kaşığı frambuaz sos
Yapılışı
- Un, kabarma tozu, karbonat, tuz, zencefil ve vanilyayı bir kaba eleyin.
- Başka bir kapta yağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpın. ( 3-4 dk.) Sonra yumurtayı ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar mikserle çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyip bir spatula ile karıştırın.
- 25x20cm. ebadında bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Karışımı fırın kabına boşaltıp yayın.
- Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 10 dk. veya hafif kahverengileşinceye kadar pişirin. Pişen keki 10 dk. soğumaya bırakın.
- Bu sırada Pınar labneyi, pudra şekerini ve vanilyayı bir kaba koyup karıştırın. En son frambuaz sosu ekleyip biraz karıştırın. ( yer yer beyazlıklar kalacak şekilde )
- Soğuyan kekten 10 cm. çapında yuvarlak parçalar çıkarın. Yuvarlak bir kalıbın altına bir parçayı yerleştirin ve Pınar labneli karışımı döküp yayın. Üstüne de diğer yuvarlak keki yerleştirip 3-4 saat buz dolabında şeklini alması için soğumaya bırakın.
- Servis ederken üzerine bir tatlı kaşığı pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
Que maravilla, me anoto tú receta
YanıtlaSil