
Malzemeler
- 1 paket Pastavilla Papardelle
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gr. parmesan
- 200 ml. krema
- 4 diş sarımsak
- 50 gr. ceviz

Yapılışı
- Cevizleri mutfak robotunda çekin. Teflon bir tavada cevizleri kavurun ve soğuması için kenara kaldırın.
- Makarnanızı al dente (dişe gelir, dişe dokunur) kıvamında pişirin ve suyunu süzün.
- Sarımsakları temizleyip ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir büyük bir sos tenceresine koyun ve ısıtın. Isınan yağa sarımsakları ekleyip hafif kavurun.(sarımsakların kokusu çıkarana kadar) Ardından kremayı ekleyip orta ateşte kaynatın.
- Suyunu süzdüğünüz makarnayı kremalı sosa ekleyip karıştırın ve 1-2 dk. daha pişirip ocaktan alın.
- Parmesanı ekleyip iyice karıştırın ve servis tabağına alıp önceden kavurduğunuz cevizleri serperek servis edin.
Afiyet olsun.
Makarnanın her türlüsü kabulümüzdür :)
YanıtlaSilEllerine sağlık
Nefis! Ellerine sağlık canım gerçekten krema çok yakışıyor makarnaya yanında da bol roka ve nane salatası.:)
YanıtlaSilŞık ve iştah açıcı. Bazen ufak eklemelerle alıştığımız lezzetler nasıl da başka bir dünyaya dönüşüyor değil mi?
YanıtlaSilEllerine sağlık :)
enim sevdiğim tüm bileşimler sizde mevcut.. makarna, krema, ceviz.. harika:)
YanıtlaSil