
Malzemeler
Hamur için;
Hamur için;
- 50 gr. soğuk tereyağı
- 100 gr. un
- 30 gr. pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı vanilya
İç harcı için;
- 2 adet muz
- 1/2 limon suyu
- 1 fiske tarçın
- 2 yemek kaşığı bal

Yapılışı
- Hamur için tüm malzemeleri mutfak robotuna koyun ve düşük devirde 1-2 dk. karıştırın.
- Hamuru strece sarıp buzlukta 10-15 dk. dinlendirin.Bu sırada muzları dilimleyin ve bir karıştırma kabına alın.
- Bir başka kapta limon suyu, bal ve tarçını çırpın ve muzların üzerine döküp karıştırın.
- Hamuru buzluktan alın ve hafif unlanmış tezgahta 30 cm. büyüklüğünde daire şeklinde açın.
- İç malzemeyi hamurun kenarlarında 6-7 cm. boşluk kalacak şekilde yerleştirip hamurun kenarlarını malzemenin üzerine doğru katlayın.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Pişen tartın üzerine ceviz serpip servis edin.
Afiyet olsun.
Ne kadar güzel gözüküyor ve yapımı da kolaya benziyor. Ellerine sağlık, muzlu herşeyi severım ben :)
YanıtlaSilYapımı gerçekten çok kolay. Muz, bal ve ceviz muhteşem üçlü :)
YanıtlaSilNefis görüntü ve nefis bileşim: muz+bal ve ceviz ha.. bir de akşam kahveyle demişsiniz ya beni mahvettiniz:)
YanıtlaSilSÜPER LEZZETLİ BİR ŞEY OLSA GEREK... ELLERİNE SAĞLIK.. ERTAN....
YanıtlaSilharika görünüyor! ellerine saglik..sicacik sevgiler
YanıtlaSilNefis görünüyor.Elinize sağlık.
YanıtlaSil