36 Adet
Malzemeler
• 225 gr. pudra şekeri
• 100 gr. esmer şeker
• 115 gr. Tereyağı
• 115 gr. margarin
• 1 yumurta
• 85 ml üzüm pekmezi
• 250 gr. un
• 2 tatlı kaşığı zencefil
• 1/2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 2 tatlı kaşığı karbonat
• 1/2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
1- Fırını 170 derecede ısıtın.2 fırın tepsisine yağ geçirmez kağıt serin.
2- Pudra şekerinin yarısını, esmer şekeri, tereyağını(oda sıcaklığında) ve margarini krema haline gelinceye kadar çırpın. Pekmezi ekleyin.
3- Kuru malzemeleri 3 kez eledikten sonra yağlı karışımla yoğurup, 30 dk. Buzdolabında bekletin.
4- Kalan şekeri bir tabağa alın.Hamurdan bir çorba kaşığı büyüklüğünde parçalar koparıp , top şeklinde yuvarlayın ve şekerle kaplayın.
5- Bisküvi toplarını aralıklı şekilde tepsilere dizin ve 12 – 15 dk. pişirin. Fırından çıktıktan sonra 5 dk. bekledikten sonra soğumaları için ızgaraya alın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder