Çilekli Bezeli Pasta


6-8 Kişilik
Malzemeler

• 140 gr. Fındık
• 4 yumurta akı
• 1/8 tatlı kaşığı tuz
• 200 gr. Şeker
• ½ tatlı kaşığı vanilya esansı

Dolgu için;

• 300 ml çırpılmış krema
• 30 gr. Pudra şekeri
• 500 gr. çilek

Yapılışı

1- Fırını 150 dereceye ısıtın. 2 adet 23 cm.’lik kek kalıplarını yağlayıp, yağ geçirmez kağıtla kaplayın ve bir kenara ayırın.
2- Fındıkları blenderda kum gibi olana kadar öğütün.
3- Mikserle yumurta aklarını ve tuzu sertleşene kadar çırpın. 2 çorba kaşığı şekeri ekleyip çırpın. Kalan şekeri her seferinde 1 çorba kaşığından az olmak üzere ekleyerek karıştırın.Vanilya ve fındıkları ekleyip iyice karıştırın.
4- Hamuru 2 kek kalıbına eşit şekilde paylaştırın ve 1 saat 15 dk. pişirin. 5 dk. soğumaya bırakın ve dikkatlice kalıptan çıkarıp ızgara üzerine soğumaya bırakın.
5- İçini doldurmak için, kremayı sertleşene kadar çırpın ve pudra şekerini de ekleyip yavaşça karıştırın.
6- Kremayı bezelerden birinin üzerine sürüp önceden hazırladığınız çilekleri (sap kısmını kesip ikiye bölün) dizin.İkinci bezeyi üstüne kapatıp kremayı sürün ve çilekleri tekrardan dizin.En az 1 saat buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder