Pizza Hamuru Yapımı


35 cm.’lik Pizza Hamuru
Malzemeler

• 2 tatlı kaşığı kuru maya
• 180 ml ılık su
• 315 gr. sade un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 ½ çorba kaşığı zeytin yağı

Yapılışı

1- Mayayı küçük bir kaseye alın ve 4 çorba kaşığı su ile çırpın.
2- Unu ve tuzu bir kaba eleyin ve ortasında bir çukur açın.Mayayı, zeytin yağını ve ılık suyu ekleyin.
3- Unu ve sıvıyı birbirine iyice yedirin.
4- Hamuru yuvarlak beze şeklini verin. Yağlanmış kaseye alın ve hamurun tüm yüzeyleri yağlanana kadar kasede döndürün.Streçle kapatın ve 1 saat mayalanması için bekletin.
5- Hamuru yuvarlak bir şekilde ½ cm. kalınlığında açın.
6- Tepsiye yerleştirin. 240 derecede 15-20 dk. pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder