35 cm.’lik Pizza Hamuru
Malzemeler
• 2 tatlı kaşığı kuru maya
• 180 ml ılık su
• 315 gr. sade un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 ½ çorba kaşığı zeytin yağı
Yapılışı
1- Mayayı küçük bir kaseye alın ve 4 çorba kaşığı su ile çırpın.
2- Unu ve tuzu bir kaba eleyin ve ortasında bir çukur açın.Mayayı, zeytin yağını ve ılık suyu ekleyin.
3- Unu ve sıvıyı birbirine iyice yedirin.
4- Hamuru yuvarlak beze şeklini verin. Yağlanmış kaseye alın ve hamurun tüm yüzeyleri yağlanana kadar kasede döndürün.Streçle kapatın ve 1 saat mayalanması için bekletin.
5- Hamuru yuvarlak bir şekilde ½ cm. kalınlığında açın.
6- Tepsiye yerleştirin. 240 derecede 15-20 dk. pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder