Frambuazlı ve Limonlu Kek


Tarif " http://allrecipes.com//Recipe/rainbow-citrus-cake/Detail.aspx "  sitesinde alınmıştır.


Malzemeler

• 385 gr. un
• 5 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tuz
• 170 gr margarin
• 450 gr. şeker
• 4 yumurta
• 375 ml. süt
• 2 çay kaşığı vanilya ekstresi
• Yarım limon kabuğu rendesi ve 3 - 4 damla limon suyu
• 2 yemek kaşığı frambuaz
• Sarı ve pembe gıda boyası


Yapılışı

1. Fırını 175 dereceye ayarlayın.
2. Unu, kabartma tozunu ve tuzu birlikte bir kaba eleyin.
3. Başka bir kapta yağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle karıştırın.Yumurtaları tek tek ilave ederek karıştırmaya devam edin.Ardından vanilyayı ekleyin.
4. Üç parti şeklinde yağlı karışıma unu ve sütü ilave ederek iyice karıştırın. Bu tarif 3 kat için olduğundan karışımı üç eşit miktarda bölüp gıda boyalarını, aromaları ve meyveleri ekleyip karıştırın.
5. Kelepçeli kalıpların tabanına yağlı kağıt serip, Kalıpları sıvı yağ ile yağlayın. Karışımları kalıplara döküp üstünü alüminyumla kaplayın. 25 -30 dk. üstü göz göz oluncaya kadar pişirin.Pişen kekleri soğumaya bırakın.Soğuyan kekleri aralarına krem şanti sürerek birleştirin ve ister öyle bırakın ister benim gibi tamamını krem şantiyle kaplatıp, fıstıkla süsleyin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder