Izgara Patlıcan Dilimleri





Malzemeler  
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 3diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
Yapılışı
 
1- Patlıcanları uzunlamasına ince dilimler şeklinde kesin.
2- Izgarayı yada tost makinesini ısıtın. ( Ben ızgara yaparken tost makinesini kullanıyorum. Tost makinasında iki tarafıda aynı anda piştiğinden daha kısa zamanda hazırlanıyor. )
3- Dilimlenmiş patlıcanların tek taraflarına bir fırçayla zeytinyağ sürüp, tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.
4- Izgaraya veya tost makinesine yağlı kısımları alta gelicek şekilde yerleştirip diğer taraflarınıda aynı şekilde zeytinyağ, tuz ve karabiber serpin.
5- Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
6- Sosu için domatesleri, kırmızı biberi ve sarımsakları mutfak robotunda çekin. Sosu bir sos tenceresine alın. Tuz, karabiber ve çok az nane ekliyerek suyunu çekene kadar pişirin.
7- Sosu patlıcanların üzerine döküp soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder