2- Izgarayı yada tost makinesini ısıtın. ( Ben ızgara yaparken tost makinesini kullanıyorum. Tost makinasında iki tarafıda aynı anda piştiğinden daha kısa zamanda hazırlanıyor. )
3- Dilimlenmiş patlıcanların tek taraflarına bir fırçayla zeytinyağ sürüp, tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.
4- Izgaraya veya tost makinesine yağlı kısımları alta gelicek şekilde yerleştirip diğer taraflarınıda aynı şekilde zeytinyağ, tuz ve karabiber serpin.
5- Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
6- Sosu için domatesleri, kırmızı biberi ve sarımsakları mutfak robotunda çekin. Sosu bir sos tenceresine alın. Tuz, karabiber ve çok az nane ekliyerek suyunu çekene kadar pişirin.
7- Sosu patlıcanların üzerine döküp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder