Zeytinyağlı Girit Kabağı


4 kişilik
Malzemeler
• 4 adet girit kabağı
• ¾ su bardağı pirinç
• 1/3 su bardağı kuş üzümü
• 3 orta boy soğan
• ½ çay bardağı zeytinyağı
• 1 + ½ yemek kaşığı Dolma baharı
• 1 tatlı kaşığı şeker
• Tuz, karabiber

Yapılışı
1- Girit kabaklarının tepesini kapak gibi kesin.
2- İçlerini bir oyna aletiyle oyup, temizleyin.
3- İç harcı için soğanları doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında soğanlar ölene kadar kavurun.
4- Ardından pirinçleri, tuz, karabiber, dolma baharı ve şekeri ekleyin.2 – 3 dk.kavurmaya devam edin.
5- Kuş üzümlerini ekleyip.1/2 su bardağı kaynar su ekleyip suyu pişine kadar pişirin.
6- İç harç pişip biraz dinlenmesini bekleyin ve kabakları doldurup, Kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder