Küçük Alman Pastaları


10 adet
Malzemeler

Keki için;
• 250 ml ılık süt
• 10 gr. kuru maya
• 20 gr. toz şeker
• 1 gr. tuz
• ½ yumurta
• ¼ çay bardağı sıvı yağ
• Aldığı kadar un

Kreması için;
• 250 ml.süt
• 35 gr. un
• 75 gr. toz şeker
• ¼ paket vanilya


Yapılışı

1- Sütün içinde şekeri, mayayı ve tuzu bekletin.
2- Mayanın çözülüp biraz köpürmesini bekledikten sonra yumurta, sıvı yağ ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
3- Üzerini kapatıp iki misli olana kadar bekletin.
4- Kabaran hamuru merdane ile 1 cm. kalınlığında açarak bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
5- Yağlanmış tepsiye yerleştirip, yarım saat kadar da tepside bekletin.
6- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
7- Bu sırada süt, un ve toz şeker ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema pişirin.
8- Biraz çırpıp ılıttıktan sonra vanilyayı katıp mikser yardımıyla iyice karıştırın.
9- Krema soğuduktan sonra, ortasından ikiye kestiğiniz ekmeklerin arasına kaşıkla kremayı doldurun.
10- Üzerine pudra şekeri serpin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder