Mısır Unlu Bisküvi


İki gündür çok yoruldum, evin şeklini değiştirdik. Çünkü eşimin figür koleksiyonunu nasıl salonda sergileyebiliriz diye düşünüyorduk hep ama bir türlü olmuyordu. Evimizin bir odasında duruyorlardı. Ve dün bir şekilde salonda sergilenecekler diyip, eşyalar o odadan bu odaya taşınıp durdu. Sonunda eşimin istediği gibi artık figürleri gözünün önündeydi. Başlarda " Onların salonda ne işi var. " desem de şimdi fikrim değişti. Böylece diğer odayıda ben ele geçirdim. O oda için değişik fikirlerim var. Yavaş yavaş odayı dekore edip resimleri buraya da koyacağım.Bir şeyler pişirmek istiyorum ama halimde yok o yüzden yapması kolay bir tarif seçtim. Geçen gün yaptığım bisküvileri çok sevdim ama KFC ' deki gibi değildi tam. Sanki onda mısır unu var gibime geldi ama yanılmışım yada var ama benim koyduğum miktardan çok daha az var. İki tanesinin içinde deneme amaçlı kuru yaban mersini koydum.
Tarife gelince Tuzlu Bisküvi tarifindeki undan 50 gram eksiltip yerine mısır unu koydum. Diğer tüm malzemeleri aynı oranlarda koyup pişirdim. Sanırım bu bisküvileri daha çok değişik şekillerde deneyeceğim.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Ben de, mısır unu katkılı bir kurabiye denemiştim. Hatta sayfamda "yaban mersinli kurabiye" olarak geçiyor. İnanılmaz lezzetli ve kıtır dokulu olmuştu. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil