Ev Yapımı Beyaz Ekmek


Malzemeler
  • 35 ml. ılık su
  • 1/2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 225 ml. süt
  • 15 gr. tere yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 425 gr. un.
Yapılışı
  1. Suyu, mayayı ve 1/2 yemek kaşığı şekeri bir kaba koyup karıştırın ve karışım köpürene kadar 15dk. bekletin.
  2. Sütü bir kaseye koyun. Kalan şekeri, tereyağı ve tuzu da ilave edip mayalı karışıma ekleyip karıştırın.
  3. Sıvı karışıma azar azar unu ekleyip yoğurarak hamuru hazırlayın.
  4. Hamuru yağlanmış bir kaba alıp 2 katına çıkıncaya kadar yaklaşık 2-3 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamurum kısa süre yoğurup şekil verip önceden yağlanmış 23x13 cm.'lik kalıba yerleştirin ve üstünü örtüp tekrardan 45 dk. mayalanmaya bırakın.
  6. 190 derecede 45-50 dk. sertleşip esmerleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. merhaba, ellerinize sağlık ekmekleriniz çok güzel görünüyor.Kuru maya derken kast ettiğiniz aktif kuru maya mı yoksa instant kuru maya mı? aynı soru ingiliz sandviç ekmeği için de geçerli, cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    TÜm ekmeklerde instant kuru maya kullanıyorum.

    YanıtlaSil