İki Meyveli Tart


Malzemeler

Tart Hamuru ;
  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 125 gr tereyağı, soğuk
  • 1 yumurta sarısı
İç Harcı ;
  • 2 elma
  • 3 armut
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tarçın
  • 3,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı pirinç unu



Yapılışı
  1. Mutfak robotuna unu ve şekeri koyup karıştırın. 
  2. Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını kuru karışıma ekleyip robotu sık aralıklarla çalıştırın ve  bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Yumurta sarısını da ekleyip bir süre daha karıştırın.Hamuru robottan alıp top haline getirin streç ve ya buz dolabı poşetine koyup (hava almamalı) buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  4. Tart kalıbınızı yağlayıp kenara kaldırın. Hamuru hafif unlu tezgaha tart kalıbınız kadar açın (23 cm.) ve kalıba yerleştirin. Hamurun üzerine yağlı kağıt serip herhangi bir bakliyatla kaplayın. (Nohut, fasulye vb. Ağırlık yapması için)
  5. Önceden 170 derece ısıttığınız fırında 20 dk. pişirin. Tart hamurunuz pişerken iç hazırlamaya başlayın.
  6. Elma ve armudu rendeleyip tel süzgece koyup fazla suyunu bırakmasını sağlayın. Fazla suyu tamamen çıktıktan sonra şeker, tarçın, un ve pirinç ununu ekleyip iyice karıştırın.
  7. Fırından çıkan tart hamuru 5-10 dk. dinlendikten sonra iç harcı yayın. İster Benim gibi kafes şeklinde tart hamuruyla kaplayın ister açık bir şekilde 175 derecede 40 - 45 dk. pişirin.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Preciosa te ha quedado. Se ve maravillosa.

    Saludos

    YanıtlaSil
  2. ¡Qué rica!, se ve deliciosa.
    saludos (dadá flavors)

    YanıtlaSil
  3. " jose manuel dedi ki...
    Preciosa te ha quedado. Se ve maravillosa.

    Saludos "

    " dadá dedi ki...
    ¡Qué rica!, se ve deliciosa.
    saludos (dadá flavors) "

    - Thanks for your comment. English please :)

    YanıtlaSil
  4. Gracias por tús consejos de la torta, saludos

    YanıtlaSil