8 Kişilik
Malzemeler
- 200 gr. tereyağı
- 200 gr. bitter çikolata
- 200 gr. şeker
- 6 yumurta
- 1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
- Çikolatayı benmari usulü eritip tereyağını ekleyin. Yağ iyice eridikten sonra çikolatayı oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın.
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Şekeri ve yumurta sarılarını şeker eriyene kadar çırpın. Çikolatayı bu karışıma ilave edip karıştırın.
- Yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar çırpın ve çikolatalı karışımı ekleyip bir spatula ile yavaşça karıştırın.
- 24 cm. 'lik kelepçeli kalıbı hafif yağlayın ve karışımı kalıba dökün.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dk. pişirin. ( Kürdan ile de pişip pişmediğine bakabilirsiniz )
- Kakao serpip servis edin.
Afiyet olsun.
Canımcığım ellerine sağlık. Yılbaşı gecesi yapılabilir enfes bir tat olmuş.
YanıtlaSilYılbaşı için hoş olur gerçekten :)
YanıtlaSil