İngiliz Sandviç Ekmeği ( English Muffin )

" English Muffin " adı verilen küçük, yuvarlak bu ekmekler özellikle sabah kahvaltısında tere yağ ile yada akşam üstü çay yanında yenilebilir. Ben bu ekmekçiklerden eski kaşarlı, domatesli ve marullu mini sandviçler hazırladım.  Tek özelliği bazı ekmeklerde olduğu gibi pişirme tepsisine mısır unu serpip pişirilmesidir.


Malzemeler
  • 2 + 1/4 su bardağı un
  • 1/2 yemek kaşığı şeker
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 + 1/4 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı
  1. Un, şeker, tuz ve mayayı bir kaba koyup iyice karıştırın. Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını da ekleyip sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hamuru yağlı cam bir kaba alıp, ağzı kapalı olarak ılık bir yerde bir saat mayalanması için dinlenmeye bırakın.
  3. Mayalanan hamuru altı eşit parçaya ( yaklaşık 83 gr.lık ) ayırın. 
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Mısır unu serpip hamurları tepsiye yerleştirin ve 30 dk. da tepside mayalandırın.
  5. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

1 yorum: