Mısır Ekmeği


Malzemeler
  • 1 bardak un
  • 2 bardak mısır unu
  • 2 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 + 3/4 su bardağı su ( oda sıcaklığında )
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı
  1. Tüm malzemeleri mutfak robotuna koyun ve 3-4 dk. aralıklarla çalıştırarak karıştırın. Kek hamuru gibi akışkan ve hafif topaklı bir hamur elde edeceksiniz.
  2. 20-22 cm. 'lik kelepçeli kalıbı hafif yağlatın ve hamuru döküp ılık bir yerde 40-45 dk. mayalanmaya bırakın.
  3. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dk. yada üstü iyice kızarana kadar pişirin.
 Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Interesante textura, me quedo con esta receta.

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem olmuş. Bir karadenizli olarak bu tarifi çok sevdim ve hemen deneyeceğim.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Beğenmenize sevindim. Denedikten sonrada yorumunuzu bekliyorum.

    YanıtlaSil