Pazılı Lazanya


Malzemeler
  • 1 demet pazı
  • 1/2 soğan
  • 110 gr. mantar
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz, karabiber
Beşamel sos için ;
  • 30 gr. tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 bardak süt
  • 1 çay kaşığı tuz
 

Yapılışı
  1. Pazıyı iyice temizleyip bir parmak kalınlığında, mantarları ince ince ve soğanı da küp küp doğrayın.
  2. Bir tencereye sıvı yağı koyun ve ısıtın. Önce soğanları tencereye ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından mantarları, tuzu ve kara biberi ekleyip 3-4 dk. kavurup, pazıyı ekleyin ve tüm malzemeleri kendi sularında kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapadıktan sonra kimyonu ekleyip, soğumaya bırakın.
  3. Beşamel sos için bir tencereye tereyağını koyup eritin. Unu ilave edip kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edin. Tuzu da ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin.
  4. Tepsinin altına önce beşamel sos koyup yayın. Bir sıra lazanya bir sıra malzeme bir  sırada beşamel sos şeklinde dizin en üste bol beşamel sos koyup, Önceden ısıtılmış (160 derece) üstü kızarana kadar pişirin.
 Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Hakikaten çok yakışmışlar :)
    Uzaktan bile besbelli,ne kadar nefis olduğu..
    Ellerine sağlık canım..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş - özellikle malzemeleri çok sevdim ve her geçn gün daha cesur fotoğraflar çekiyorsun! ellerine sağlık!

    YanıtlaSil