Havuçlu Karnıyarık


Malzemeler
  • 1/2 havuç
  • 1 adet küçük soğan
  • 100 gr. parça et
  • 2 adet patlıcan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber



 Yapılışı
  1. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Bir fırın kabına alıp iki yemek kaşığı yağ ile patlıcanların her yerini iyice yağlayıp, bıçak yardımı ile bir kaç yerinden delin. Fırında 180 derecede yumuşayıncaya kadar ( 25-30 dk. ) pişirin.
  2. Havucu, soğanı ve eti minik küpler şeklinde doğrayın. Bir tencereye iki yemek kaşığı yağı koyup ısınmasını bekleyin. Sırasıyla önce soğanları sonra havuç ve eti de ekleyip kavurun. Salçayı ve yarım çay bardağı suyuda  ilave edip tencerenin ağzını kapatıp 10-15 dk. pişirin.
  3. Patlıcanları yarıp iç harç ile doldurun. İç harcın suyunu ve 1 bardak suyuda fırın kabına ekleyip alüminyum folyo ile  üzerini kapattın. 180 derecede 20-25 dk. pişirin.
 Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Çok değişik bir tarif sunum harika ellerine sağlık canım.........

    YanıtlaSil
  2. gerçekten orijinal bir tarif! tadını çok merak ettim - havucun tatlılığı ile oldukça lezzetlidir eminim!

    YanıtlaSil
  3. değişik bir tarif ellerine sağlık canım. patlıcanı fırınlamakta ayrıca daha sağlıklı.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. " Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

    gerçekten orijinal bir tarif! tadını çok merak ettim - havucun tatlılığı ile oldukça lezzetlidir eminim! "

    - Teşekkürler. Havuçla patlıcanı her zaman çok yakıştırırım birbirine.

    " Betül KÖROĞLU dedi ki...

    değişik bir tarif ellerine sağlık canım. patlıcanı fırınlamakta ayrıca daha sağlıklı. "

    - Uzun zamandır kızartmayı hayatımızdan çıkardığım için kızartmak yerine ya tost makinasında az yağ ile ya da fırınlamayı tercih ediyorum.

    YanıtlaSil