Zeytinyağlı Pazı Dolması


Malzemeler
  • 1 bağ pazı
  • 1/3 su bardağı pirinç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1/4 limon suyu
  • 1 kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Dolma baharı
  • Tarçın
  • Tuz, karabiber


Yapılışı
  1. Pazıları iyice yıkayın bir kenarda kurumaya bırakın.
  2. Soğanı doğrayın. Bir tencereye yağı koyun ve ısınan yağa sırasıyla soğanları ( hafif pembeleşinceye kadar kavurun. ), pirinç ve kuş üzümlerini koyup iyice kavurun.
  3. Baharatları ekleyip 1-2 dk. daha kavurduktan sonra 1/3 bardak sıcak suyu ve şekeri ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  4. Pazıların saplarını ve orta damarını kesip iç harcı koyarak ( yaprak sarar gibi ) sarın.
  5. Sapları tencerenin en altına yerleştirin. Dolmaları sık bir şekilde yerleştirip üzerine bir tabak kapatın. 
  6. Pazıların üstünü örtecek kadar su koyun. Limon ve iki yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyip 15 dk. pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder