Malzemeler
- 1 bağ pazı
- 1/3 su bardağı pirinç
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1/4 limon suyu
- 1 kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
- Dolma baharı
- Tarçın
- Tuz, karabiber
Yapılışı
- Pazıları iyice yıkayın bir kenarda kurumaya bırakın.
- Soğanı doğrayın. Bir tencereye yağı koyun ve ısınan yağa sırasıyla soğanları ( hafif pembeleşinceye kadar kavurun. ), pirinç ve kuş üzümlerini koyup iyice kavurun.
- Baharatları ekleyip 1-2 dk. daha kavurduktan sonra 1/3 bardak sıcak suyu ve şekeri ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Pazıların saplarını ve orta damarını kesip iç harcı koyarak ( yaprak sarar gibi ) sarın.
- Sapları tencerenin en altına yerleştirin. Dolmaları sık bir şekilde yerleştirip üzerine bir tabak kapatın.
- Pazıların üstünü örtecek kadar su koyun. Limon ve iki yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyip 15 dk. pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder