15-20 adet
Malzemeler
- 2 yumurta akı
- 1/8 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı vanilya
- 110 gr. şeker
Yapılışı
- Yumurta aklarını tuz ile birlikte kar haline gelene kadar çırpın. Sonra vanilyayı ekleyip 1-2 dk. daha çırpın ve üç kerede şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.
- Mereng karışımını bir sıkma torbasına alın. 20 adet yuvarlak (mantarların üstleri) ve 20 adette (mantarların saplarını oluşturacak) küçük damla şeklinde merengleri sıkın. Sıkma sırasında oluşan küçük çıkıntıları parmağınızı ıslatarak düzeltin.
- Fırını 110 dereceye ayarlayın. 1,5-2 saat pişirin. Pişen merengleri 10-15 dk. soğumaya bırakın. Bu sırada 20 gr. çikolatayı benmari usulü eritin.
- Mantarların üstleri olan parçaların alt kısımlarını bir kürdan yardımıyla oyun. Mantarların saplarını çikolataya batırıp oyukların içine oturtun ve donmaları için 15-20 dk. bekletin.
- Servis ederken kakao serpin.
Afiyet olsun.
Meringue Mushrooms Recipe
15-20 mushrooms
Ingredients
- 2 egg whites
- 1/8 teaspoon salt
- 1/2 teaspoon vanilla
- 110gr. sugar
Preparation
- Beat egg whites and salt until foamy. Add vanilla and beat in. Add sugar three times and continue to beat.
- Spoon the remaining meringue mixture into a large piping bag. Line baking sheet with baking paper.
- Pipe out equal quantity of button shapes for the mushroom caps, and little blobs for the mushroom stalks. With wet finger, smooth out any pointy ends by pressing down lightly
- Preheat oven to 225°F. Bake for 1 1/2 to 2 hours, or until crisp and dry. Remove, let cool ( 15-20 minutes ) and store in airtight container until ready to assemble.
- To assemble, spread the flat side of the mushroom caps with melted chocolate and attach the stalks. Serve with cocoa powder.
I hope you enjoy this Meringue Mushrooms recipe ! |
çok şirin olmuşlar ellerinize sağlık tadıda eminim çok güzeldir sevdiğim tadlardan biri...
YanıtlaSil