Mereng Mantarlar ( Meringue Mushrooms )


15-20 adet
Malzemeler
  • 2 yumurta akı
  • 1/8 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya
  • 110 gr. şeker


Yapılışı
  1. Yumurta aklarını tuz ile birlikte kar haline gelene kadar çırpın. Sonra vanilyayı ekleyip 1-2 dk. daha çırpın ve üç kerede şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.
  3. Mereng karışımını bir sıkma torbasına alın. 20 adet yuvarlak (mantarların üstleri) ve 20 adette (mantarların saplarını oluşturacak) küçük damla şeklinde merengleri sıkın. Sıkma sırasında oluşan küçük çıkıntıları parmağınızı ıslatarak düzeltin.
  4. Fırını 110 dereceye ayarlayın. 1,5-2 saat pişirin.  Pişen  merengleri 10-15 dk. soğumaya bırakın. Bu sırada 20 gr. çikolatayı benmari usulü eritin.
  5. Mantarların üstleri olan parçaların alt kısımlarını bir kürdan yardımıyla oyun. Mantarların saplarını çikolataya batırıp oyukların içine oturtun ve donmaları için 15-20 dk. bekletin.
  6. Servis ederken kakao serpin.
Afiyet olsun.

Meringue Mushrooms Recipe


15-20 mushrooms
Ingredients
  • 2 egg whites
  • 1/8 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon vanilla 
  • 110gr. sugar
Preparation
  1. Beat egg whites and salt until foamy. Add vanilla and beat in. Add sugar three times and continue to beat.
  2. Spoon the remaining meringue mixture into a large piping bag. Line baking sheet with baking paper.
  3. Pipe out equal quantity of button shapes for the mushroom caps, and little blobs for the mushroom stalks. With wet finger, smooth out any pointy ends by pressing down lightly
  4. Preheat oven to 225°F. Bake for 1 1/2 to 2 hours, or until crisp and dry. Remove, let cool ( 15-20 minutes ) and store in airtight container until ready to assemble.
  5. To assemble, spread the flat side of the mushroom caps with melted chocolate and attach the stalks. Serve with cocoa powder.
 I hope you enjoy this Meringue Mushrooms recipe !

1 yorum:

  1. çok şirin olmuşlar ellerinize sağlık tadıda eminim çok güzeldir sevdiğim tadlardan biri...

    YanıtlaSil