Çikolatalı Tart (Portakal Aromalı )


23 cm.lik tart tabanı
Malzemeler
Tart hamuru için ;
  • 200 gr. un
  • 60 gr. pudra şekeri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
 Çikolatalı Ganaj için ;
  • 150 gr. Krem şanti
  • 150 gr. süt
  • 120 gr. bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 adet portakal


Yapılışı
  1. Un, şeker, vanilya ve tuzu mutfak robotuna koyun ve karıştırın.
  2. Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını kuru karışıma ekleyip robotu sık aralıklarla çalıştırın ve  bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Yumurta sarısını da ekleyip bir süre daha karıştırın.Hamuru robottan alıp top haline getirin önce  yağlı kağıda sonra buz dolabı poşetine koyup (hava almamalı) buzdolabında bir saat dinlendirin.
  4. Tart kalıbınızı yağlayıp kenara kaldırın. Hamuru  tart kalıbının ortasına koyun ve açın. Hamurun üzerine alüminyum folyo serip herhangi bir bakliyatla kaplayın. (Nohut, fasulye vb. Ağırlık yapması için)
  5. Önceden 170 derece ısıttığınız fırında 20 dk. pişirin. 20 dk. sonra bakliyatları hamurun üzerinden alın ve 6-7 dk. daha pişirin. Fırından çıkan tart tabanınızı soğumaya bırakın.
  6. Ganaj için ; Krem şanti, nişasta ve sütü bir sos tenceresine alın. Devamlı karıştırarak kaynatın. Ocaktan alın çikolatayı ekleyip eritin. Sonra portakal kabuğu rendesini ekleyin ve karıştırın.
  7. Çikolatalı ganajı tart kalıbının içine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
  8. Servis etmeden önce üzerine kakao serpin.
Afiyet olsun.

Chocolate Ganache Tart

 
The tart is my special Valentine’s Day Dessert in this year. It’s sinfully rich and perfect for the chocolate lover.

(Makes 23 cm.)
Ingredients

Tart Pan ;
  • 200 gr. all-purpose flour
  • 60 gr. confectioners’ sugar
  • 1/4 tsp. salt
  • 100 gr.unsalted butter, chilled and cubed
  • 1 egg yolk
  • 1 tsp. vanilla
Chocolate Ganache ;
  • 150 gr. powder whipped cream
  • 150 gr. milk
  • 1 tsp. starch
  • 120 gr. bitter chocolate
  • Grated orange peel
Preparation
  1. Combine flour, sugar, vanilla and salt in food processor. Add butter and pulse until it resembles a coarse meal. Stir in the yolk and blend again until  the mixture resembles fine breadcrumbs.
  2. Tip out onto a lightly floured board or clean bench and form dough into a disc, enclose in cling film and refrigerate for 60 minutes.
  3. Generously butter a tart pan with a removable bottom. Roll out the dough evenly over the bottom and up the sides of the pan. 
  4. Preheat the oven to 170 degrees C.
  5. Line the bottom of the tart pan with aluminum foil. Fill two-thirds full with dry rice or beans or pie weights. Bake 20 minutes. Remove the pie weights and foil and bake until the pastry 6-7 minutes. 
  6. Leave the oven on and cool completely.
  7. For garnish ; Combine milk, starch and powder whipped cream in a saucepan and boil over medium heat.
  8. Pour cream mixture over chocolate let sit until melted and add grated orange peel. 
  9. Pour ganache into the cooled tart shell and transfer to the refrigerator. Chill until set, about 2 to 3 hours.
  10. Serve with cocoa powder.
     
    I hope you enjoy this Chocolate Ganache Tart recipe !

3 yorum: