Pancar Soslu Makarna


" Pancar , bir çiçekli bitkiler familyası olan Amaranthaceae (ıspanakgiller) içinde bulunan Beta cinsinin en bilinen türüdür. Güney İsveç ve Britanya Adaları'ndan başlayarak Avrupa'nın batı ve oradan da tüm Akdeniz kıyılarınca uzanan bir bölgeye has olan pancar, yumru kökleri ve yaprakları ve şeker pancarı gibi çeşitleriyle, ekonomik olarak önemli bir bitkidir.Türkiye'nin bazı yörelerinde pazı (yaban pancarı) bitkisi de pancar olarak bilinir.Doğu Karadeniz bölgesinin bir çok yerinde de karalahana, pancar olarak adlandırılır. "
Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Pancar


Pancar Soslu Makarna

Malzemeler
  • 3 adet salkım domates
  • 1 adet pancar
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yaprak taze nane
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
Yapılışı
  1. Domateslerin  ve pancarın kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Bir tavaya zeytinyağını koyun. Sarımsağı soyup iki parçaya bölün ve sarımsakları kokusu çıkana kadar soteleyin.
  3. Domates ve pancarı da ekleyip bir kaç dakika daha soteleyin.
  4. Suyu ve nane yapraklarını da ilave edin ve pancarlar yumuşayıp suyunu iyice çekene kadar 20-25 dk. pişirin.
  5. İster makarnanın üzerine koyun, ister makarna ile karıştırıp servis edin.
Afiyet olsun.

2 yorum: