Cevizli Naneli Pesto Sos


" Pesto, kuzey İtalya'nın Liguria bölgesinde yer alan Cenova menşeli bir sostur. Fesleğen ve zeytinyağın fıstıkla buluştuğu özellikle makarna, pizza, salatalar, tavuk, et sosu ve sandviçlerde  kullanılan lezzetli ve yapımı kolay bir sos."


Malzemeler
  • 55 gr. taze nane yaprağı
  • 30 gr. ceviz
  • 90 gr. zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı
  1. Naneleri yıkayın ve süzün.
  2. Sarımsakları temizleyin.
  3. Cevizleri bir tavada kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  4. Sarımsakları ve tuzu bir havanda bir dövün.
  5. Naneyi, ezdiğiniz sarımsakları ve cevizi mutfak robotuna alın ve düşük devirde çalıştırın. Bu sırada azar azar zeytinyağını ekleyin ve 10dk. püre haline gelinceye kadar ezin.
  6. Sosu cam kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında Saklayın.
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. 2. fotoğrafa bayıldım! nane ile nasıl oldu çok merak ettim ben hep fesleğen ile yaparım ve ceviz harika oluyor kavrulunca... Pelin Ülger'in Mutfak Sesleri'nde okudum yağ koymadan buzluklara dolduruyor ve küp küp donduruyor. Sonra kışın mesela canı çekince yağın içinde çözdürüyor. Denemek gerek?

    YanıtlaSil
  2. " Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

    2. fotoğrafa bayıldım! nane ile nasıl oldu çok merak ettim ben hep fesleğen ile yaparım ve ceviz harika oluyor kavrulunca... Pelin Ülger'in Mutfak Sesleri'nde okudum yağ koymadan buzluklara dolduruyor ve küp küp donduruyor. Sonra kışın mesela canı çekince yağın içinde çözdürüyor. Denemek gerek? "

    - Nane ve ceviz birbirine çok yakıştı. Hem makarna ile hemde ekmek üstü olarak kullanıyorum. Buz kalıplarında dondurma fikride değişikmiş. Denemek lazım.

    " FADİŞ dedi ki...

    Harika bir tarif:)"

    - Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Çıkamıyorum blogunuzdan.. sırf fotoğraflar bile harika, nefis, ferah:)

    YanıtlaSil