
Malzemeler
Hamur için;
Hamur için;
- 1 tatlı kaşığı toz badem
- 1/2 yumurta sarısı
- 30 gr. tereyağı
- 30 g. un
- 30 gr. şeker
- 8 adet kayısı
- 1 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1/4 limon suyu

Yapılışı
- Tereyağını iyice donması için 10-15 dk. buzluğa koyun. Bu sırada kayısıların çekirdeklerini çıkartın ve dörde bölün.
- Bir sos tenceresine balı, suyu ve limon suyunu koyun ve üzerine kayısıları ekleyin. Kayısılar yumuşayıp kokusu çıkana kadar (6-7 dk.) pişirin ve soğumaya bırakın.
- Hamuru için; Un, şeker, toz bademi ve buzluktaki tereyağını mutfak robotuna koyup kısa devirde 20-30 sn. karıştırın. Ardından yumurta sarısını ekleyip mutfak robotunu 15-20 sn daha çalıştırın. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 5-10 dk. buzlukta dinlendirin.
- Tek kişilik fırın kaplarınızın her yerini tere yağ ile yağlayın. Önceden pişirdiğiniz kayısılı iç harcı fırın kaplarına pay edin.
- Hamurunuzdan küçük parçalar koparıp gelişi güzel kayısıları tamamen örtecek şekilde yerleştirin ve üzerine biraz şeker serpin.
- Önceden 180 derece ısıttığınız fırında hamur tamamen pişip kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmasını bekleyin ve dondurma ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder