Kayısılı Tart Kup


Malzemeler
 
Hamur için;
  • 1 tatlı kaşığı toz badem
  • 1/2 yumurta sarısı
  • 30 gr. tereyağı
  • 30 g. un
  • 30 gr. şeker 
İç harcı için;
  • 8 adet kayısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1/4 limon suyu


Yapılışı
  1. Tereyağını iyice donması için 10-15 dk. buzluğa koyun. Bu sırada kayısıların çekirdeklerini çıkartın ve dörde bölün.
  2. Bir sos tenceresine balı, suyu ve limon suyunu koyun ve üzerine kayısıları ekleyin. Kayısılar yumuşayıp kokusu çıkana kadar (6-7 dk.) pişirin ve soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için; Un, şeker, toz bademi ve buzluktaki tereyağını mutfak robotuna koyup  kısa devirde  20-30 sn. karıştırın. Ardından yumurta sarısını ekleyip mutfak robotunu 15-20 sn daha çalıştırın. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru  5-10 dk. buzlukta dinlendirin.
  4. Tek kişilik fırın kaplarınızın her yerini tere yağ ile yağlayın. Önceden pişirdiğiniz kayısılı iç harcı fırın kaplarına pay edin.
  5. Hamurunuzdan küçük parçalar koparıp gelişi güzel kayısıları tamamen örtecek şekilde yerleştirin ve üzerine biraz şeker serpin.
  6. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında hamur tamamen pişip kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmasını bekleyin ve dondurma ile servis edin. 
 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder