Cevizli Kuru Kayısı Tatlısı


Malzemeler
  • 200 gr. kuru kayısı
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Kaymak 


    Yapılışı
    1. Kayısıları  yıkayın ve  20-15 dk. suda bekletin.
      Kayısılar yumuşayınca bir ucundan delik açın.
    2. Ceviz ve tarçını bir kasede karıştırın. Kayısıların içini cevizli karışım ile doldurun ve bir tencereye dizin.
    3. Bir sos tenceresinde suyu ve şekeri koyup kaynatın.
      Şerbeti kayısıların üzerine ilave edin ve orta ateşte 20-25 dk. pişirin. Pişen tatlıyı soğumaya bırakın.
    4. Kaymak ve ya vanilyalı dondurma ile servis edin.
    Afiyet olsun.

    3 yorum:

    1. Harika gözüküyor :)
      Pratik oluşu da,bir o kadar güzel :)
      Ellerinize sağlık..
      Sevgilerimle..

      YanıtlaSil
    2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM KIZIM...BAŞARILARIN GURURUM...

      YanıtlaSil
    3. o üçlü fotoğraf inanımaz çekici duruyor:)

      YanıtlaSil