
Malzemeler
- 200 gr. kuru kayısı
- 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- Kaymak

Yapılışı
- Kayısıları yıkayın ve 20-15 dk. suda bekletin.
Kayısılar yumuşayınca bir ucundan delik açın. - Ceviz ve tarçını bir kasede karıştırın. Kayısıların içini cevizli karışım ile doldurun ve bir tencereye dizin.
- Bir sos tenceresinde suyu ve şekeri koyup kaynatın.
Şerbeti kayısıların üzerine ilave edin ve orta ateşte 20-25 dk. pişirin. Pişen tatlıyı soğumaya bırakın. - Kaymak ve ya vanilyalı dondurma ile servis edin.
Afiyet olsun.
Harika gözüküyor :)
YanıtlaSilPratik oluşu da,bir o kadar güzel :)
Ellerinize sağlık..
Sevgilerimle..
ELLERİNE SAĞLIK CANIM KIZIM...BAŞARILARIN GURURUM...
YanıtlaSilo üçlü fotoğraf inanımaz çekici duruyor:)
YanıtlaSil