Pudingli Pay

Malzemeler
Taban Hamuru için;

  • 225 gr. un
  • 30 gr. şeker
  • 110 gr. tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • Bir fiske tuz
Çikolatalı puding için;
  • 800 ml. süt
  • 1/3 su bardağı şeker
  • 120 gr. bitter çikolata
  • 30 gr. nişasta
  • 2 tatlı kaşığı neskahve
  • 2 yemek kaşığı toz jelatin
  • 60 ml. su
Kremşanti için;
  • 170 gr. toz krem şanti
  • 170 gr. soğuk su
  • 1 yemek kaşığı neskahve


Yapılışı
  1. Tart hamuru; Un, şeker, tuz ve vanilyayı mutfak robotuna koyup  kısa devirde karıştırın.  20-30 sn. çalıştırın.
  2. Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını kuru karışıma ekleyip robotu sık aralıklarla çalıştırın ve  bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Yumurta sarısını ve 2 yemek kaşığı soğuk suyu da ekleyip bir süre daha karıştırın.Hamuru robottan alıp top haline getirin streç ve ya buz dolabı poşetine koyup (hava almamalı) buzdolabında yarım saat dinlendirin. Tart kalıbınızı yağlayıp kenara kaldırın. Dinlenen hamuru hafif unlu tezgaha tart kalıbınız kadar açın (23 cm.) ve kalıba yerleştirin. Önceden 200 derece ısıttığınız fırında 20 dk. pişirin.
  4. Çikolatalı puding; Sütü bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan süte şekeri  ekleyip 2-3 dk. daha kaynatın.
  5. Sütten bir iki kepçe alıp nişasta ile karıştırın. Nişastalı karışımı süte yavaş yavaş ekleyin.
  6. Çikolatayı ve neskahveyi de ekleyip kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
  7. Pudingin olmasına 5-10 dk. kala toz jelatini ve suyu bir kase koyup jöle tamamen eriyene kadar karıştırın. Kaseyi kaynar su dolu başka bir kabın üzerine oturtup jölenin sıvı hale gelmesini sağlayın.
  8. Jöleyi pudinge ekleyip iyice karıştırın ve pişen tart hamurunuzun içine dökün.
  9. Puding oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 5-6 saat iyice donması için bekletin.
  10. Bir karıştırma kabına toz kremşantiyi, suyu ve neskahveyi koyup katı bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Donan pudingli tartın en üstünü kremşanti ile kaplayıp 15-20 dk. buzdolabında bekletin. Toz neskahve serpip servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder