Antepfıstıklı Muhallebi (Turkish Custard with Pistachio)


Muhallebi  arapçadaki "Halleb" yani "süt" kelimesinden türemiştir ve sütlü tatlılara verilen genel bir isimdir. Sadesi, sakızlısı, gül suyu eklenerek yapılan bir çok çeşidi vardır.

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 fincan pirinç unu
  • 1 fincan nişasta
  • 50 gr. toz antep fıstığı
  • 1-2 tane damla sakızı
  • 1/2 su bardağı su
  • Bir fiske tuz

Yapılışı
  1. Tencereye sütü koyun ve kaynatın.
  2. Kaynayan süte şekeri ekleyip 2-3 dk. daha kaynatın.
  3. Bir kaseye tuz, pirinç unu ,nişasta ve suyu koyup topak kalmayana kadar karıştırın. Kaynayan sütten bir kepçe nişastalı karışıma ekleyip tekrar karıştırın.
  4. Nişastalı karışımı ve damla sakızlarını kaynayan süte ekleyin. Kısık ateşte devamlı kıvamı koyulaşana kadar devamlı karıştırın.
  5. Kıvamı yoğunlaşınca ocağın altını kapatın. Toz antep fıstığını ilave edip karıştırın ve kaselere koyun. Oda sıcaklığına geldikten sonrada buzdolabına kaldırıp1-2 saat soğutun ve antep fıstığı serpip servis edin.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. fincan kahve fincanımıdır?

    YanıtlaSil
  2. "Adsız dedi ki...

    fincan kahve fincanımıdır? "

    - Evet, fincan kahve fincanıdır, tarifte atlamışım onu :)

    YanıtlaSil
  3. Deneyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil