Muhallebi arapçadaki "Halleb" yani "süt" kelimesinden türemiştir ve sütlü tatlılara verilen genel bir isimdir. Sadesi, sakızlısı, gül suyu eklenerek yapılan bir çok çeşidi vardır.
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 fincan pirinç unu
- 1 fincan nişasta
- 50 gr. toz antep fıstığı
- 1-2 tane damla sakızı
- 1/2 su bardağı su
- Bir fiske tuz
Yapılışı
- Tencereye sütü koyun ve kaynatın.
- Kaynayan süte şekeri ekleyip 2-3 dk. daha kaynatın.
- Bir kaseye tuz, pirinç unu ,nişasta ve suyu koyup topak kalmayana kadar karıştırın. Kaynayan sütten bir kepçe nişastalı karışıma ekleyip tekrar karıştırın.
- Nişastalı karışımı ve damla sakızlarını kaynayan süte ekleyin. Kısık ateşte devamlı kıvamı koyulaşana kadar devamlı karıştırın.
- Kıvamı yoğunlaşınca ocağın altını kapatın. Toz antep fıstığını ilave edip karıştırın ve kaselere koyun. Oda sıcaklığına geldikten sonrada buzdolabına kaldırıp1-2 saat soğutun ve antep fıstığı serpip servis edin.
Afiyet olsun.
fincan kahve fincanımıdır?
YanıtlaSil"Adsız dedi ki...
YanıtlaSilfincan kahve fincanımıdır? "
- Evet, fincan kahve fincanıdır, tarifte atlamışım onu :)
Deneyeceğim. Teşekkürler.
YanıtlaSil