Havuç Marmeladı


Malzemeler
  • 3 adet havuç
  • 240 gr. şeker
  • 1/4 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı havuçlu limonata 
 * Havuçlu limonata tarifini  " İçecekler " bölümünde bulabilirsiniz.


Yapılışı
  1. Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  2. Tencereye bir sıra havuç bir sıra şeker şeklinde dizin.
  3. 6 - 7 saat suyunu salması için dinlenmeye bırakın.
  4. Suyunu saldıktan sonra 1 sı bardağı su ve tarçını ekleyerek kısık ateşte kıvamını alıncaya kadar pişirin.
  5. Havuçlu limonatayı ekleyin 4-5 dk. daha kaynatıp, blendrdan geçirin. 
  6. Saklayacağınız kavanoza alıp soğutun.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder