Malzemeler
- 3 adet havuç
- 240 gr. şeker
- 1/4 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı havuçlu limonata
* Havuçlu limonata tarifini " İçecekler " bölümünde bulabilirsiniz.
Yapılışı
- Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Tencereye bir sıra havuç bir sıra şeker şeklinde dizin.
- 6 - 7 saat suyunu salması için dinlenmeye bırakın.
- Suyunu saldıktan sonra 1 sı bardağı su ve tarçını ekleyerek kısık ateşte kıvamını alıncaya kadar pişirin.
- Havuçlu limonatayı ekleyin 4-5 dk. daha kaynatıp, blendrdan geçirin.
- Saklayacağınız kavanoza alıp soğutun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder