Yabanmersinli Kayısı Reçeli


Malzemeler
  • Yarım kilo kayısı
  • 3/4 su bardağı kuru yabanmersini
  • 500 gr. şeker
  • 1/2 limon suyu
  • 1 su bardağı su


Yapılışı
  1. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Kurutulmuş yabammersinleri ile birlikte bir kaba koyup karıştırın.
  2. Bir tencereye bir sıra meyve bir sıra şeker şeklinde dizin.
  3. 6 - 7 saat suyunu salması için bekleyin. Sonra 1 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Yarım limon suyunu da ekleyip 4-5 dk. daha kaynatın.
  4. Sıcakken saklayacağınız kavanoza koyup soğutun.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder