Malzemeler
- 50 gr. margarin yada tereyağı ( oda sıcaklığında )
- 100 gr. un
- 1 yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı susam yada çörek otu
Yapılışı
- Yağ, un, yumurta ve tuzu bir kaba koyup yumuşak ve homojen bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
- Strece sarıp 20 dk. buz dolabında dinlenmeye bırakın.
- Tezgahı unlayıp hamuru açıp istediğiniz şekilde lokmalık parçalar haninde kesip, önceden ısıtılmış ( 170 derecede ) 15-20 dk. pişirin.
- İster dip sos yanına ister üstüne peynir vs. sürerek servis edin.
Afiyet olsun.
baharat hazır ben de bugün, krakeri de yaptım mı süzme yoğurt ile tam olur:)hava da evde kalmaya müsait zaten... afiyet olsun, ellerine sağlık!
YanıtlaSilçok cici olmuş bu krakerler,üzerindeki sos ayrı bi güzel,ellerine sağlık..Afiyetle..
YanıtlaSil