Ev yapımı Peynirli Kraker


Malzemeler
  • 50 gr. margarin yada tereyağı ( oda sıcaklığında )
  • 100 gr. un
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı susam yada çörek otu


Yapılışı
  1. Yağ, un, yumurta ve tuzu bir kaba koyup yumuşak ve homojen bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
  2. Strece sarıp 20 dk. buz dolabında dinlenmeye bırakın.
  3. Tezgahı unlayıp hamuru açıp istediğiniz şekilde lokmalık parçalar haninde kesip, önceden ısıtılmış ( 170 derecede ) 15-20 dk. pişirin.
  4. İster dip sos yanına ister üstüne peynir vs. sürerek servis edin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. baharat hazır ben de bugün, krakeri de yaptım mı süzme yoğurt ile tam olur:)hava da evde kalmaya müsait zaten... afiyet olsun, ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  2. çok cici olmuş bu krakerler,üzerindeki sos ayrı bi güzel,ellerine sağlık..Afiyetle..

    YanıtlaSil