Beşamel Soslu Karnabahar


Malzemeler
  • Orta boy karnabaharın yarısı
  • 5 - 6 adet kereviz sapı
  • tuz, karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ




Yapılışı
  1. Karnabaharı ve kereviz saplarını önceden pişirin.
  2. Beşamel sosu hazırlayın. 
  3. Bir borcamı sıvı yağ ile yağlayın. En alta ince bir tabaka halinde beşamel sosu yayın. Karnabahar ve kereviz saplarını beşamel sosun üzerine koyup, kalan beşameli de yayın. 
  4. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Kışı çok seviyorum ama,bazı sebzeleri ben de çok sevmiyorum..Ama karnabaharı severim..
    Tavada yağ ile yapıyorum,sarımsaklı filan harika oluyor.Bu şekilde de nefis olmuştur eminim..
    Denemek lazım..
    Ellerine sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok lezzetli oldu. Karnıbahardan pek hoşlanmayınca içine en sevdiğim sebze olan kerevizi ekleyip, tatlandırıp kendimi kandırıyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bu tarifi yapıyorum ama içine kuşbaşı tavuk ve havuç ekliyorum, öyle fırına veriyorum, gerçekten çok nefis oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Evet öylede güzel olur. En kısa zamanda o şekilde de yapayım.

    YanıtlaSil