Malzemeler
- Orta boy karnabaharın yarısı
- 5 - 6 adet kereviz sapı
- tuz, karabiber
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
- Karnabaharı ve kereviz saplarını önceden pişirin.
- Beşamel sosu hazırlayın.
- Bir borcamı sıvı yağ ile yağlayın. En alta ince bir tabaka halinde beşamel sosu yayın. Karnabahar ve kereviz saplarını beşamel sosun üzerine koyup, kalan beşameli de yayın.
- Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kışı çok seviyorum ama,bazı sebzeleri ben de çok sevmiyorum..Ama karnabaharı severim..
YanıtlaSilTavada yağ ile yapıyorum,sarımsaklı filan harika oluyor.Bu şekilde de nefis olmuştur eminim..
Denemek lazım..
Ellerine sağlık..
sevgiler..
Gerçekten çok lezzetli oldu. Karnıbahardan pek hoşlanmayınca içine en sevdiğim sebze olan kerevizi ekleyip, tatlandırıp kendimi kandırıyorum. :)
YanıtlaSilBen bu tarifi yapıyorum ama içine kuşbaşı tavuk ve havuç ekliyorum, öyle fırına veriyorum, gerçekten çok nefis oluyor.
YanıtlaSilEvet öylede güzel olur. En kısa zamanda o şekilde de yapayım.
YanıtlaSil