Beyaz Çikolatalı ve Çilekli Pasta


Pasta yapımında kullandığınız pandispanyayı ya pembe gıda boyası yada bir iki yemek kaşığı çilek marmeladı ile renklendirin. Dolgu kremasını da hazırlayıp ocaktan aldıktan sonra 20 gr. beyaz çikolata ilave edip karıştırın. Üç parçaya kestiğiniz pandispanyayı çilek şurubu ile ıslatıp, kremasını ve çilek marmeladını sürün ve her kat için bu işlemi tekrarlayın. Dış kaplamasında krem şanti kullanın. Yan süsleme için benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı iki yağlı kağıt arasına bir spatula ile yayıp rulo haline getirip buz dolabında bir kaç saat bekletin. Dolaptan çıkarıp ruloyu açmaya başladığınızda irili ufaklı çikolata dekorları elde edeceksiniz.  Üst süsleme yanlarda kullanılmayan çikolata parçalarını, şeker hamurundan çilekler ve çikolatadan yapraklar ile süsleyebilirsiniz.



9 yorum:

  1. Dogum gunun kutlu olsun canim..Yine super cici yapmisinnn!!!

    YanıtlaSil
  2. Nice senelere!! Pasta harika olmus, supersin!

    YanıtlaSil
  3. doğum günün kutlu, yeni yaşın bu pasta kadar hoş, keyifli olsun! yapraklar bitirdi beni, yenilebilir çiçekler gibi:)

    YanıtlaSil
  4. cafe fernando'da da pastanın yan suslemesi vardi ordan mı dikkatinizi cekti yoksa özgün bir calışmamıdır?

    YanıtlaSil
  5. Cafefernando ve bir çok yerde bu tarz süslemeler kullanılıyor. Bu pastada hoş duracağını düşündüğüm için uyguladım.

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık. harika görünüyor. bloğunuzu izlemeye aldım, bende beklerim. sevgiler...

    YanıtlaSil