Kurabiye Ev ( Gingerbread House )

İlk yapışımda bir kaza sonucu paramparça olan kurabiye evimi yeniden hazırladım. Yapımı çok kolay olan, yılbaşı ve cadılar bayramı için hazırlanıp, sonra el birliği ile parçalanıp yenilen tatlı evler. Bizim kültürümüze ait olmayan ve ülkemizde pek kutlanmasa da cadılar bayramı ( 31 ekim ) için hazırladığım şeker hamurundan hayalet, bal kabağı ve korkuluk ile dekore ettiğim kurabiye evim. 
Batıda bu kadar popüler olan, o gün için kostümlerin hazırlandığı hatta evlerin süslendiği cadılar bayramı nedir!

Cadılar Bayramı 

Amerikan dizi ve filmlerinde rastladığımız değişik kostümler giyen çocukların kapı kapı dolaşıp şeker ya da oyun ( trick or treat ) diyerek eğlenip, şeker toplarlar.

Bu günkü hali her ne kadar bir festival havasında şeker toplama ve görsellik üzerine kurulmuş olsa da tarihteki çıkış amacı şeker toplamak olmaz tabi ki!

Bu gelenek ( başlaması ve yayılması 5. y.y. ) İrlanda'nın beldesi olan Celtic kasabasında yaz sonunun 31 ekim olarak kabul edilmesi ve o sene içinde ölen insanların vücutsuz kalan ruhları o gece kendilerine vücut aramak için geri geldikleri kabul edilmesiyle başlamış. Kasaba halkı bedenlerini bu ruhlara kaptırmamak için o gece evlerini ruhları korkutacak şekilde düzenleyip, korkunç kıyafetler giymek suretiyle ruhları korkutmaya çalışırlarmış. Göçmen İrlandalılar tarafından da 1840 'lı yıllarda  bu gelenek  Amerika'ya taşınıyor.

Kurabiye Ev ( Gingerbread House )

Öncelikle bir şablon oluşturmanız gerek sonrada zencefilli bir kurabiye hamuru yapıp şablonlar yardımı ile evinizin parçalarını oluşturun. Parçaları bir araya getirin ve ister benim gibi şeker hamuru ile süsleyin ister sade haliyle bırakın.

Ve... Kurabiye evim :)




5 yorum:

  1. Ne kadar cici yaa.. Çok hoş!! Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Çok şirin ve güzel olmuş:)) Detaylar süper! Ellerine sağlıK!

    YanıtlaSil
  3. bende denemek istiyorum. ellerine sağlık canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Herkese teşekkür ederim. Ev üzerinde bir az daha çalışmam lazım ama buda sevimli oldu. :)

    YanıtlaSil
  5. özgeciğim çok güzel olmuş canım.....en yakın zamanda görüşelimde şu yaptıklarımızı bi paylaşalım ya....özledim seni arkadaşım:)))

    YanıtlaSil