"MANTECADO DE ESTEPA" ULUSLARARASI YARIŞMASI



Portakallı Islak Kek ( Orange Brownie );


Malzemeler

Kek için ;
  • 4 yumurta
  • 270 gr. un
  • 10 gr. kabartma tozu
  • 20 gr. kakao
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 200 gr. şeker
  • 160 gr. zeytin yağ ( Riviera )
  •  230 gr. süt
Portakal Şekerlemesi için ;
  • 1 Adet portakal
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 2 Su bardağı su
  • 1,5 Su bardağı şeker
Portakal sos için; 
  • 1 Su bardağı portakal suyu
  • 1 Tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 Tatlı kaşığı mısır nişastası
Çikolata Dekor için ;
  • 20 gr. Bitter çikolata
  • Yağlı kağıt
Kekin Yapılışı

  1. Yumurtaları ve şekeri bir kaba koyup ( min. 5 dk. ) şeker iyice eriyene kadar mikserle çırpın.
  2. Ardından tüm sıvı malzemeleri ilave ederek 2-3 dk. daha çırpın.
  3. Başka bir kaba  un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyin.
  4. Tüm kuru malzemeleri sıvı karışıma ilave ederek mikserin en düşük devirinde 1 dk. çırpın. En son portakal suyu ve portakal rendesini de ekleyin ve karıştırın.


 5. Önceden yağladığınız ve yağlı kağıtla kapladığınız kalıba   karışımı dökün.
 6. 150 derecede 40 - 50 dk. ( Kürdan testiyle de pişip pişmediğine bakabilirsiniz ) pişirin. Fırından çıkarıp 5 dk. dinlendirin ve üst kısmı alta gelecek şekilde kalıptan çıkarın. 9 cm. çaplı yuvarlak bir kalıpla parçalar çıkartın.

Portakal Şekerlemesi Yapımı

  1. 1 portakalın sebze soyucuyla kabuklarını soyun. İnce şeritler halinde kesip, 1 gece tuzlu suda bekletin.
  2. Ertesi gün portakal kabuklarını süzüp tekrar tencereye alın. Su ekleyip kaynatın ve süzün. Böylece acı suyu tamamen çıkmış olacak.
  3. Bir sos tencesine 2 bardak suyu ve şekeri ekleyip kaynatın. Kaynayan şuruba kabukları ilave edin. Portakal kabukları şeffaflaşıp, şurup koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
  4. Bir tepsiye yağlı kağıdı serin ve şeker serpin. Şuruptan çıkardığınız kabukları şekere bulayıp. Oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
Portakal Sos Yapımı

  1. Sos tenceresine portakal suyunu, şekeri ve nişastayı koyup iyice karıştırın.
  2. Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin. ( Şeker miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. )
Çikolata Dekor Yapımı 

  1. Çikolatayı benmari usulü eritin ve bir süre soğumaya bırakın. 
  2. Yağlı kağıttan yaptığınız huninin yarısına kadar içine çikolatayı koyun ve huninin ucunu 1 mm. çapında kesin. 
  3. Başka bir yağlı kağıda istediğiniz deseni kalemle çizip, tersini çevirin. Çikolatayı hafifçe sıkarak deseni çizin. Buzdolabında 1 saat boyunca soğumaya bırakın.
Servis ;
  1. Portakal sosunu tabağa yayın. Keki sosun üzerine koyun.
  2. Kekin üzerini krem şanti, portakal şekerlemeleri ve çikolata dekoru ile süsleyin.

Afiyet olsun.
__________________________________________________________________


ORANGE BROWNİE RECİPE

Ingredients
The Cake ;
  • 4 eggs
  • 260 gr. Flour
  • 200 gr. Sugar
  • 10 gr. Baking powder
  • 20 gr. Cocoa powder
  • 2 tbs. Grated orange peel
  • 1 tbs. Orange juice
  • 160 gr. Olive oil ( riviera )
  • 230 gr. Milk
The Candied Orange ;
  • 1 Large navel orange
  • 2 Cup water
  • 1 ½  Cup sugar
  • 1 tsp. salt
The orange sauce ;
  • 1 cup orange juice
  • 1 tsp. Sugar
  • ½ tsp. Corn starch
The chocolate lace decore ;
  • Bitter chocolate
  • Parchment paper

Directions

MAKE THE CAKE: 
  1. Using electric mixer , beat the eggs and sugar until fluffy about 5 minutes.
  2. Then add olive oil and milk, beat blend well. ( 2-3 minutes )
  3. Sift the flour, baking powder, cocoa powder  in  another bowl.
  4. Add dry ingredients all at once to liquid mixture. Final add orange juice and grated orange peel. Beat at low speed until just blended, about 1 minute.
  5.  9-inch diameter cake pans with 2-inch-high sides; line each with round of parchment paper or waxed paper.
  6. Bake in preheated 305 degree oven for about 40 – 50 minutes  or until cake tester inserted near the center comes out clean. 
MAKE CANDIED ORANGE :
  1. Using a vegetable peeler, cut the orange part of the peel from the stem end of the orange down to the navel end, forming long 3/4 to 1-inch-wide strips.
  2. Stir water and salt in saucepan. Add the orange peels and keep waiting one night.
  3. Stir 1 ½ cup sugar and 2 cup water in a small saucepan over medium-high heat until the sugar dissolves. Bring to a boil.  Add the orange peels and simmer over medium-low heat until tender, about 15 minutes. 
  4. Put some sugar on sheet of parchment paper and Remove peels from syrup, using tongs and roll in sugar.
  5. Dry the candied peel for a few hours at room temperature.
MAKE THE ORANGE SAUCE :
  1. Combine orange juice, sugar and corn starch in a small saucepan.
  2. Cook over medium heat until thickened.
  3. Remove from heat;  and serve hot.
MAKE THE CHOCOLATE LACE DECORE :
  1. Place chocolate on cutting board; shave it into small pieces with paring knife.
  2. Place shavings in measuring cup. Fill a saucepan one-quarter full with warm (not hot) water. Place measuring cup in water to melt chocolate, stirring frequently with rubber spatula until smooth. Remove measuring cup from saucepan. Let chocolate cool slightly. 
  3. Place baking parchment paper or run-out film over the top of this and secure the corners with a tape.
  4. Fill a piping bag about half full with melted chocolate. Place a parchment paper on your work surface. Draw with pencil what you want and cut a small hole in one corner and pipe small designs onto a baking sheet lined with waxed paper. 
  5. Put the chocolate lace decore in refrigerator and wait until the chocolate is set, for about an hour.
ASSEMBLE & SERVE CAKE :
  1. Cut around three pieces from cake. Use one piece for each person.
  2. Set the orange sauce onto the plate and put one piece cake that you cut.
  3. And then decorate with whipped cream, candied orange and chocolate lace piece. Ready to serve.

13 yorum:

  1. Debes de poner en tú post un enlace a mi blog wwww.asopaipas.blogspot.com y otro a www.sanenrique.com

    También debes poner dirección html de tú blog en el post:

    http://asopaipas.blogspot.com/2010/10/i-concurso-mantecado-de-estepa.html

    ahi debes poner tú enlace:

    http://julyens.blogspot.com/2010/11/mantecado-de-estepa-uluslararasi.html#comments

    YanıtlaSil
  2. Tú receta ya esta anotada para el concurso.

    Good Luck

    YanıtlaSil
  3. Ya he corregido tú nombre y el de la receta.

    No hace falta poner que es para una competición interncional.

    Good luck

    YanıtlaSil
  4. Tiene una pinta deliciosa!!! menuda joya, saludos

    YanıtlaSil
  5. güzel haberlerini bekliyorum:) İyi şanslar...

    YanıtlaSil
  6. Bir portakalla bir ıslak kekle bu kadar uğraşıp, bu şekli çıkarır mıyım çok merak ediyorum. Geçirdiğin zamana ve emeğine karşılık bişeyler olur inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Sunum harika olmus, cok begendim! Ellerine saglik.

    Zeytinyag konusuna gelince, aliskin olmadigimiz icin tuhaf geliyor ama neden olmasin degilmi?

    YanıtlaSil
  8. " recetasverocava dedi ki...
    Tiene una pinta deliciosa!!! menuda joya, saludos"

    - Thanks for comment.

    " Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...
    güzel haberlerini bekliyorum:) İyi şanslar... "

    - Teşekkürler Özgecim.

    " durumutfak dedi ki...
    Bir portakalla bir ıslak kekle bu kadar uğraşıp, bu şekli çıkarır mıyım çok merak ediyorum. Geçirdiğin zamana ve emeğine karşılık bir şeyler olur inşallah. "

    - Basit malzemeler ile hem sunumu hem lezzeti güzel şeyler yapmayı seviyorum. :)

    " Sunum harika olmuş, çok beğendim! Ellerine sağlık.

    Zeytin yağ konusuna gelince, aliskin olmadığımız icin tuhaf geliyor ama neden olmasin degilmi? "

    - Çok teşekkür ederim. Aslında zeytin yağını ayçiçek yağından daha fazla kullanırım. Tabi keklerde tercihim ayçiçek yağıdır, ama tat olarak karşılaştırdığımda zeytin yağı ile yapılan mı ayçiçek yağı ile yapılan mı ? Zeytin yağ ile yapılan daha hafif oldu.

    YanıtlaSil
  9. Maravillosa receta!. Un bizcocho precioso.
    Un besote

    YanıtlaSil
  10. Muy rico este pastel, delicioso.
    Un saludo.

    YanıtlaSil
  11. happy to know your blog!, Jose Manuel has spoken highly of him and I see no mistake, it's great!
    I decide to Follow him, okay?
    Kisses from Spain!
    Juana

    YanıtlaSil
  12. " Laube dedi ki...
    Maravillosa receta!. Un bizcocho precioso.
    Un besote "

    " Irmina Díaz-Frois Martín dedi ki...
    Muy rico este pastel, delicioso.
    Un saludo. "

    - Thanks.

    " Juana dedi ki...
    happy to know your blog!, Jose Manuel has spoken highly of him and I see no mistake, it's great!
    I decide to Follow him, okay?
    Kisses from Spain!
    Juana "

    - Wellcome to my blog.

    YanıtlaSil