Portakallı Islak Kek ( Orange Brownie );
Malzemeler
Kek için ;
- 4 yumurta
- 270 gr. un
- 10 gr. kabartma tozu
- 20 gr. kakao
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı portakal suyu
- 200 gr. şeker
- 160 gr. zeytin yağ ( Riviera )
- 230 gr. süt
Portakal Şekerlemesi için ;
- 1 Adet portakal
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 2 Su bardağı su
- 1,5 Su bardağı şeker
Portakal sos için;
- 1 Su bardağı portakal suyu
- 1 Tatlı kaşığı şeker
- 1/2 Tatlı kaşığı mısır nişastası
Çikolata Dekor için ;
- 20 gr. Bitter çikolata
- Yağlı kağıt
Kekin Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri bir kaba koyup ( min. 5 dk. ) şeker iyice eriyene kadar mikserle çırpın.
- Ardından tüm sıvı malzemeleri ilave ederek 2-3 dk. daha çırpın.
- Başka bir kaba un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyin.
- Tüm kuru malzemeleri sıvı karışıma ilave ederek mikserin en düşük devirinde 1 dk. çırpın. En son portakal suyu ve portakal rendesini de ekleyin ve karıştırın.
5. Önceden yağladığınız ve yağlı kağıtla kapladığınız kalıba karışımı dökün.
6. 150 derecede 40 - 50 dk. ( Kürdan testiyle de pişip pişmediğine bakabilirsiniz ) pişirin. Fırından çıkarıp 5 dk. dinlendirin ve üst kısmı alta gelecek şekilde kalıptan çıkarın. 9 cm. çaplı yuvarlak bir kalıpla parçalar çıkartın.
Portakal Şekerlemesi Yapımı
- 1 portakalın sebze soyucuyla kabuklarını soyun. İnce şeritler halinde kesip, 1 gece tuzlu suda bekletin.
- Ertesi gün portakal kabuklarını süzüp tekrar tencereye alın. Su ekleyip kaynatın ve süzün. Böylece acı suyu tamamen çıkmış olacak.
- Bir sos tencesine 2 bardak suyu ve şekeri ekleyip kaynatın. Kaynayan şuruba kabukları ilave edin. Portakal kabukları şeffaflaşıp, şurup koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
- Bir tepsiye yağlı kağıdı serin ve şeker serpin. Şuruptan çıkardığınız kabukları şekere bulayıp. Oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
Portakal Sos Yapımı
- Sos tenceresine portakal suyunu, şekeri ve nişastayı koyup iyice karıştırın.
- Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin. ( Şeker miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. )
Çikolata Dekor Yapımı
- Çikolatayı benmari usulü eritin ve bir süre soğumaya bırakın.
- Yağlı kağıttan yaptığınız huninin yarısına kadar içine çikolatayı koyun ve huninin ucunu 1 mm. çapında kesin.
- Başka bir yağlı kağıda istediğiniz deseni kalemle çizip, tersini çevirin. Çikolatayı hafifçe sıkarak deseni çizin. Buzdolabında 1 saat boyunca soğumaya bırakın.
Servis ;
- Portakal sosunu tabağa yayın. Keki sosun üzerine koyun.
- Kekin üzerini krem şanti, portakal şekerlemeleri ve çikolata dekoru ile süsleyin.
Afiyet olsun.
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
ORANGE BROWNİE RECİPE
Ingredients
The Cake ;
- 4 eggs
- 260 gr. Flour
- 200 gr. Sugar
- 10 gr. Baking powder
- 20 gr. Cocoa powder
- 2 tbs. Grated orange peel
- 1 tbs. Orange juice
- 160 gr. Olive oil ( riviera )
- 230 gr. Milk
The Candied Orange ;
- 1 Large navel orange
- 2 Cup water
- 1 ½ Cup sugar
- 1 tsp. salt
The orange sauce ;
- 1 cup orange juice
- 1 tsp. Sugar
- ½ tsp. Corn starch
The chocolate lace decore ;
- Bitter chocolate
- Parchment paper
Debes de poner en tú post un enlace a mi blog wwww.asopaipas.blogspot.com y otro a www.sanenrique.com
YanıtlaSilTambién debes poner dirección html de tú blog en el post:
http://asopaipas.blogspot.com/2010/10/i-concurso-mantecado-de-estepa.html
ahi debes poner tú enlace:
http://julyens.blogspot.com/2010/11/mantecado-de-estepa-uluslararasi.html#comments
Tú receta ya esta anotada para el concurso.
YanıtlaSilGood Luck
Thank you :)
YanıtlaSilYa he corregido tú nombre y el de la receta.
YanıtlaSilNo hace falta poner que es para una competición interncional.
Good luck
Tiene una pinta deliciosa!!! menuda joya, saludos
YanıtlaSilgüzel haberlerini bekliyorum:) İyi şanslar...
YanıtlaSilBir portakalla bir ıslak kekle bu kadar uğraşıp, bu şekli çıkarır mıyım çok merak ediyorum. Geçirdiğin zamana ve emeğine karşılık bişeyler olur inşallah.
YanıtlaSilSunum harika olmus, cok begendim! Ellerine saglik.
YanıtlaSilZeytinyag konusuna gelince, aliskin olmadigimiz icin tuhaf geliyor ama neden olmasin degilmi?
" recetasverocava dedi ki...
YanıtlaSilTiene una pinta deliciosa!!! menuda joya, saludos"
- Thanks for comment.
" Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...
güzel haberlerini bekliyorum:) İyi şanslar... "
- Teşekkürler Özgecim.
" durumutfak dedi ki...
Bir portakalla bir ıslak kekle bu kadar uğraşıp, bu şekli çıkarır mıyım çok merak ediyorum. Geçirdiğin zamana ve emeğine karşılık bir şeyler olur inşallah. "
- Basit malzemeler ile hem sunumu hem lezzeti güzel şeyler yapmayı seviyorum. :)
" Sunum harika olmuş, çok beğendim! Ellerine sağlık.
Zeytin yağ konusuna gelince, aliskin olmadığımız icin tuhaf geliyor ama neden olmasin degilmi? "
- Çok teşekkür ederim. Aslında zeytin yağını ayçiçek yağından daha fazla kullanırım. Tabi keklerde tercihim ayçiçek yağıdır, ama tat olarak karşılaştırdığımda zeytin yağı ile yapılan mı ayçiçek yağı ile yapılan mı ? Zeytin yağ ile yapılan daha hafif oldu.
Maravillosa receta!. Un bizcocho precioso.
YanıtlaSilUn besote
Muy rico este pastel, delicioso.
YanıtlaSilUn saludo.
happy to know your blog!, Jose Manuel has spoken highly of him and I see no mistake, it's great!
YanıtlaSilI decide to Follow him, okay?
Kisses from Spain!
Juana
" Laube dedi ki...
YanıtlaSilMaravillosa receta!. Un bizcocho precioso.
Un besote "
" Irmina Díaz-Frois Martín dedi ki...
Muy rico este pastel, delicioso.
Un saludo. "
- Thanks.
" Juana dedi ki...
happy to know your blog!, Jose Manuel has spoken highly of him and I see no mistake, it's great!
I decide to Follow him, okay?
Kisses from Spain!
Juana "
- Wellcome to my blog.