Zeytinyağlı Kereviz


Malzemeler
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu
  • tuz, şeker

Yapılışı
  1. Kerevizleri temizleyip ikiye bölün ve içini oyup çanak şeklini verin.
  2. Patates, havuç ve soğanları küp küp kesin.
  3. Bir tencereye yağı koyun ve ısıtın. Önce soğanları 1-2 dk. kavurun. Ardından patates,  havuçları ve tuzu da ekleyin. Bir kaç dk. tüm malzemeleri pişirin. Yarım çay bardağı suyu ve 1 adet küp şekeri ekleyip 10-15 dk. pişirin.
  4. Kereviz çanaklarını iç harcı ile doldurun. Yayvan bir tencereye kerevizleri yerleştirip bir bardak su ilave edin. Son olarak zeytinyağını ve limon suyunu kerevizlerin üzerinde gezdirip, orta ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.
 Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Cok guzel bir goruntu! Fikir de cok guzel gercekten, hic aklima gelmemisti boyle pisirmek. Bende gecen gun portakalli kereviz pisirdim, tarifi blogumda!

    Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. Bu şekilde de denemeni tavsiye ederim çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım. kereviz seven nadir insanlardan birisin sende:))

    YanıtlaSil
  4. :) Neden sevilmez ki! Değişik hoş bir tadı var aslında.

    YanıtlaSil