Ev Yapımı Hamburger ve Elma Dilim Patates


Hamburger Ekmeği
3 kişilik 
Malzemeler
  • 1 su bardağı un
  • 2 dolu tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1çay kaşığı kaşığı instant kuru maya
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı yoğurt
  • 1/2 kahve fincanı su
  • 1 yumurta


Yapılışı
  1. Un, tuz, şekeri ve mayayı  bir kapta karıştırın.
  2. Yumurta, yoğurt, yağ ve suyu (tüm malzemeler oda sıcaklığında) karışıma ilave edin ve  iyice yoğurun.
  3. Hamur yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olmalı.
  4. Hamuru ağzı kapalı bir kapta ılık bir yerde 2-3 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün ve yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve 30-40 dk. daha mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra üzerine sus sürün. Arzuya göre susam serpin.
  6. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri iyice kızarana kadar (15-20 dk.) pişirin.
Hamburger Köftesi 


3 Kişilik
Malzemeler
  • 300 gr. kıyma
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 1/2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • tuz, karabiber

Yapılışı
  1. Tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice yorun (10-15 dk.) ve dinlenmeye bırakın.
  2. Ne kadar uzun süre bekletirseniz karbonat eti o kadar yumuşatıyor. Bir gece önce hazırlamanızı tavsiye ederim. 

 * Hamburger ekmekleri tamamen soğuduktan sonra ikiye bölüp pişirdiğiniz köfteyi, istediğiniz sosları ve salata (domates ve soğan  gibi) malzemeleri kullanarak hamburgerinizi hazırlayın. Ben sos olarak hardal (Deli Ziya marka) , barbekü sos (New King marka) ve ketçap (Tat marka)  kullandım. 


Elma Dilim Patates


3 Kişilik
Malzemeler
  1. 2 adet büyük patates
  2. 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  3. 1 tatlı kaşığı köri
  4. Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı
  1. Taze patates değil ise ( ben normal patates kullandım.) kabuklarını soyun, elma dilim şeklinde doğrayın.
  2. Patatesleri geniş bir kaba alın. Üzerine yağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. 
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri yerleştirin.
  4. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıp altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Bu nefasete bakıp da 'Nereden çıktı?' diyecek en son kişiyim.Hayır hayır,en son kişi bile değilim:)
    Elma dilim patates ve hamurger şöleninden sonra,vanilyalı cupcake süper gider!
    Üzerlerindeki güllerin zerafetine bakar mısınız?

    YanıtlaSil
  2. Her zaman sebze yemeği olmuyor ki! Arada böyle lezzetli kaçamaklar yapmak lazım. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ben mi göremedim yoksa bunu bilmeyecek ne mi var. Köfteyi yoğurduktan sonra ne yapıyoruz? Kızartma, fırın ?

    YanıtlaSil
  4. İster yağda kızartın ister yağsız tavada pişirin o size kalmış.

    YanıtlaSil
  5. Bu tarifi yaptık, ve newking barbekü sosunu sizin sayenizde tanımış olduk artık evimizden eksik olmuyor :) hatta sarımsaklı acı sosu da mükemmel uyuyor her tarifinize :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler, Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil