Pierogi ve Mantarlı Türlü


Malzemeler

Hamur İçin ;
  • 1 yumurta
  • 1/3 su bardağı süt
  • Bir çimdik tuz
  • 1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
İç Harcı için ;
  • 1 adet büyük boy  patates
  • 1 / 2  soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
  1. Soğanları Küçük küçük doğrayın ve  tereyağında kavurun.
  2. Patatesleri haşlayın. Kavrulan soğanları, tuz ve karabiberi de ekleyip püre haline getirin.
  3. Bir kapta yumurta ve sütü çırpın.
  4. Sütlü karışıma un eklenir. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  5. Hamuru yarım saat buz dolabında dinlenmeye bırakın.
  6. Dinlenen hamur mantı hamuru gibi incecik açılıp, iç harcı konur. Bir yumurtanın akını biraz çırpın. Hamuru kapatırken hamurun kenarlarına sürün ve bastırarak kapatın.
  7. Hamuru iki yemek kaşığı tereyağında altın rengini alana kadar kızartın. Kızartmak istemezseniz haşlayıp ta servis edebilirsiniz.


Mantarlı Türlü


Malzemeler 
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 3-4 adet büyük mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 tepeleme yemek kaşığı salça
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz ,karabiber ,pul biber
Yapılışı
  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Tüm malzemeleri küp küp doğrayın ve büyük bir karıştırma kabına alın.
  3. Üzerine salçayı ,zeytinyağını ,tuzu ,karabiberi ve pul biberi ekleyip iyice karıştırın.
  4. Fırın poşetine hazırlanan malzemeleri pay edin ağızlarını iyice kapatın fırın tepsisine yerleştirin ve fırınlayın.
  5. Fırın poşetleri şişince üstlerinden delin ve 1 bardak suyu fırın tepsisine dökün ve 20 dk. bu şekilde pişirin. 

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Ben bu lezzetlere varım!
    Pierogi tatlı da tuzlu da çok hoş oluyor.
    Patatesli ve marmelatlısı favorimdir.
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Gerçekten tatlı da tuzlu da çok lezzetli.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım. Görüntüler harika:)

    YanıtlaSil
  4. ELİNİZE SAĞLIK BLOĞUNUZDA FOTOĞRAFLAR İLGİMİ ÇEKTİ GÖRÜNTÜ VE SUNUM SÜPER BANADA BEKLERİM ARKADAŞIM selametle...

    YanıtlaSil