Sebzeli Pay

Malzemeler
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane defne yaprağı
  • 400 gr kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 lt. et suyu
  • 250 gr. bezelye
  • Tuz, karabiber
Püre için ;
  • 500 gr. patates
  • 120 ml. süt
  • 125 gr. tereyağı
  • 2 yumurta sarısı


Yapılışı
  1. Soğanı ve havuçları minik küpler şeklinde doğrayın.
  2. Yağı bir tencereye koyup ısıtın ve sırası ile soğanı, havucu ve defne yaprağını ekleyip 5 dk. kavurun.
  3. Etleri de ekleyip renkleri değişene kadar kavurmaya devam edin. Etlerin rengi değiştikten sonra salçayı, tuzu, karabiberi ve et suyunu da ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Pişen harcı dinlenmeye bırakın.
  4. Patatesleri haşlayıp ezin. Sırası ile tereyağı ve sütü ekleyip iyice karıştırın ve ılınmaya bırakın. Soğuyan püreye yumurta sarılarını ekleyip karıştırın.
  5. Bir fırın kabını bir yemek kaşığı yağ ile yağlayın ve etli karışımı kaba yayın. Püreyi üzerine döküp üstünü düzeltin.
  6. Fırında 190 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. shepherds pie gibi olmuş - benim de denemek fotoğraflamak istediğim tarifler arasındaydı kaç zamandır! afiyet olsun!!!

    YanıtlaSil
  2. Evet bende o tariften esinledim. ( Bilmeyenler için ) Shepherd's Pie' da farklı olarak ; kuşbaşı et yerine kıyma, benim kullandığım malzemelere ek olarakta taze kekik ve sıvı yağ ile tereyağı birlikte kullanılıyor.

    YanıtlaSil
  3. Me encanta, esta receta me la apunto.

    Saludos

    YanıtlaSil