Tarçınlı Çörek (Cinnamon Rolls)


Tarçınlı çörek " Cinnamon Rolls " Kuzey Avrupa ve Kuzey Amerika'da çok yaygın olan gevrek bir çörektir. Sadece tarçınlı yapılabileceği gibi iç harcında ceviz, fındık veya üzüm de kullanılmaktadır. Çay saatlerinde veya kahvaltılarda servis edilmektedir.

Malzemeler
  • 1 bardak beyaz un 
  • 1,5 çorba kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı kuru maya 
  • 1/2 çay kaşığı tuz 
  • 30 gram tereyağı
  • 25 gr. ılık süt
  • 1 yumurta 
 İçi Harç ;
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
Yapılışı
  1. Unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. 
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağını, sütü ve yumurtayı ilave edip iyice yoğurun. Ele yapışmayan ve kolay şekil alan bir hamur elde edeceksiniz.
  3. Hamuru hafif unlanmış bir tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. (Hamurun kalınlığı yarım santim olacak şekilde)
  4. İç harcı hamurun üzerine eşit şekilde şekilde serpin. Hamuru rulo şekinde sarın.
  5. Bir bıçak ile ruloyu eşit parçaya bölün ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde yerleştirin. Ilık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
  6. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dk. (Üzeri kızarana kadar) pişirin.
Afiyet olsun.
Cinnamon Rolls

Ingredients
Dough;
  • 1cup flour
  • 1,5 tbsp. sugar
  • 1,5 tsp. dry yeast
  • 1/2 tsp. salt
  • 30 gr. butter
  • 25 gr. milk
  • 1 egg
Filling;
  • 1 tsp. cinnamon
  • 1 tbsp. brown sugar
Preparation
  1. In a bowl, combine flour, yeast, sugar and salt. Add milk, egg and butter mixture; beat well. When the dough has just pulled together, turn it out onto a lightly floured surface and smooth.
  2. in a small bowl, mix together brown sugar and cinnamon.
  3. Use a rolling pin to roll the dough out into a larger rectangle. The dough might be sticky, so flour the work surface and the rolling pin, checking to be sure the dough isn't stuck to the work surface and adding more flour as necessary.
  4. Generously sprinkle cinnamon and sugar spreading the mixture evenly across the whole sheet of dough.
  5. Roll up dough and pinch seam to seal. 
  6. Use a serrated knife, pastry cutter, or length of unwaxed dental floss to cut the dough into even-sized pieces.
  7. Place on the baking sheet. Cover and let rise until doubled, about one hour.
  8. Bake in the preheated oven (200 degrees C) for 10-15 minutes.
  9. Remove from pan to cool. Serve warm.

I hope you enjoy this Cinnamon Rolls recipe !

3 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyorlar, dediğiniz gibi bende bir avm de tarçının kokusuna vuruldum ve büyük boylarından yemiştim kahveyle, çok ama çok güzeller...

    YanıtlaSil
  2. çok nefis görünüyor bu çörekler...

    YanıtlaSil
  3. keşke hep böyle koksa ortalık:) bayılıyorum ben de orada burada bu kokuyu duymaya insan çok keyif alıyor.. harika olmuş görüntüsü! ellerine sağlık!

    YanıtlaSil